Bine ai venit la AVPS Cormoranul Draganesti-Olt

Asociatia vanatorilor si pescarilor Cormoranul este situata in orasul Draganesti-Olt judetul Olt

Asociatia Vantorilor si Pescarilor Sportivi Cormoranul Draganesti-Olt a fost infiintata in anul 2011 in baza hotararii judecatoresti si are sediul in judetul Olt, orasul Draganesti-Olt, strada Marului nr.34. AVPS Cormoranul Draganesti-Olt este inscrisa la Ministerul Finantelor Publice si este o persoana juridica neguvernamentala, de drept privat, apolitica.

Scopul asociatiei AVPS Cormoranul Draganesti-Olt este de a pune in valoare mult mai mult potentialul cinegetic, de a desfasura activitati de conservare a biodiversitatii si protectiei faunei cinegetice si piscicole precum si de protejare a mediilor naturale de dezvoltare a acesteia.

Putem sa spunem ca Romania este o tara cu o mare biodiversitate si cu un procent foarte ridicat de ecosisteme naturale intacte si pe teritoriul ei sunt numeroase culoare de migratie. Nivelul ridicat al diversitatii ecosistemelor si bineinteles localizarea geografica se reflecta in bogata diversitate floristica si faunistica, reprezentata de peste 3500 specii de plante si mai mult de 30.000 de specii de animale.

Vrem sa subliniem faptul ca in ROMANIA , activitatea de vanatoarea este constienta, controlata fiind exploatata o resursa naturala regenerabila. Prin activitatea de vanatoare se urmareste mentinerea unui echilibru cat mai bun intre speciile de vanat pradator si cele de vanat plantivor. Aceasta conceptie s-a impus intrucat s-a putut observa ca echilibrul actual din natura nu mai este un echilibru natural in adevaratul sens al cuvantului, ci un echilibru mentinut intr-o stare de relativa stabilitate prin interventia inteleapta a factorului uman, mai exact a vanatorilor. Ca orice alta activitate este obligatoriu ca si vanatoarea sa se faca controlat, pentru a se pastra un echilibru si pentru a fi conservata biodiversitatea dar si gradul de regenerabilitate.

AVPS Cormoranul Draganesti-Olt este o persoana juridica neguvernamentala, de drept privat, apolitica cu patrimoniu propriu, care gestioneaza pe baza de contract, o suprafata de 35000 ha, suprafata situata in judetul OLT, compusa din 3 fonduri de vanatoare:

Fondul cinegetic „Daneasa”

Acesta fond de cinegetic are nr.40. Avantajul mare este dat de faptul ca are o deschidere de peste 17km la barajul de acumulare Olt.

Fondul cinegetic „Boiandru”

Acesta fond de cinegetic are nr.32.

Fondul cinegetic „Coteana”

Acesta fond de cinegetic are nr.33.

Particularitatea deosebita a fondurilor de vanatoare AVPS Cormoranul Draganesti-Olt este data de doua elemente principale:

1. Culoare de zbor pentru pasarile de pasaj, dintre care enumeram: rate, gaste, ciocarlii, prepelite, sturzi, turturica africana, cocosari

2. S
albaticia peisajelor, lipsa asezarilor omenesti, diversitatea speciilor de vanat intalnite, toate acestea oferind vanatorului o invitatie la descoperirea sau dupa caz redescoperirea frumusetii naturii.